Web Design trends

Wat verwachten we van de web Design trends voor 2015?

Aan het eind gekomen van 2014, kunnen we terugkijken op de web design trends van 2014 en een paar voorspellingen maken over wat daarvan in 2015 van blijvende kracht zal zijn.


1. Responsive Design.

De laatste jaren is het responsive design de nieuwe standaard-eis geworden voor elk web design. Ongetwijfeld bestaan er nog argumenten over de toepassing ervan, maar niemand zal zeggen :”weg met het responsieve design!” en inderdaad gaan telkens meer sites hiertoe over. Zo was het in 2014, en zo zal het zeker in 2015 zijn. Responsive design is van een trend tot een nieuwe norm uitgegroeid.

responsive-design2.png

2. Gost Buttons

Een minimum van stijlvolle Ghost Buttons, en met een subtiele zweef-animatie zijn ze een genot om te gebruiken. Deze trend gaat zeker door in 2015, vooral omdat ze zo goed passen bij de grote achtergrond afbeeldingen en videos waar we in paragraaf 4 over zullen spreken.


3.Grotere Nadruk op de Typografie.

De traditionele lettertype-kits met prachtige lettertypes voor websites waren duur, zodat de sites die hoofdzakelijk typografisch design gebruiken vaak hogere budgets eisten, die kleine gebruikers zich niet konden permitteren. Hierin komt verandering. Lettertype-kits zijn betaalbaarder geworden (of gratis in het geval van Google Fonts) en dat geeft aan ontwerpers die met een laag budget werken meer vrijheid om hun bekwaamheid op typografisch gebied voor hun web design aan te wenden.

fonts-1.jpg

4. Grote, Mooie Achtergrond Afbeeldingen en Videos.

 Een van de simpelste manieren om je website te laten uitblinken is door een groot en opvallend vertoon van de inhoud. Deze grote achtergrondbeelden, als onderdeel van een groter ontwerp-stijl/filosofie geven geen overdreven, maar een sterke en elegante uitstraling. 


5. Beter Scrollen dan Klikken.

Aangezien de mobiel-web blijft groeien en web design steeds meer de richting opgaat van een effectievere en plezierigere mobiel-ervaring, zal scrollen de overhand blijven nemen boven klikken. Het is intuïtiever, makkelijker, verlaagt de oplaad tijden en veroorlooft een dynamischere interactie tussen de gebruiker en de website. 

Een perfect voorbeeld hiervan is de www.itosieceni.pl website.


6. Flat Design En De Opkomst Van Material Design

Flat design heeft een grote activiteit ontwikkeld in de laatste paar jaren en het ziet er naar uit dat het zo gedurende 2015 wel zal blijven.

in 2013 Apple stapte af van het realisme en skeuomorfisme. Knoppen hebben bij Apple iOS 7 besturingssysteem al hun diepte verloren en zijn beperkt tot enkel een tekst of een icoon.

in 2013 Apple stapte af van het realisme en skeuomorfisme. Knoppen hebben bij Apple iOS 7 besturingssysteem al hun diepte verloren en zijn beperkt tot enkel een tekst of een icoon.

Maar het is wellicht mogelijk dat flat design, als concept, uitgroeit. Misschien tot Material Design. Maar wat is Material Design?

Material design is iets dat Google dit jaar onthulde als hun nieuwe richting voor mobiel (en in het algemeen design). “Material”, om hun uitleg te citeren, is beeldspraak. Een materiële beeldspraak is de theorie die gerationaliseerde ruimte aan een systeem van beweging koppelt. Ons “material” is gebaseerd op tactiele realiteit, geïnspireerd door onze studie van papier en inkt, maar openstaand voor verbeelding en magie.


7. Microinteracties.

Microinteracties zijn een goede trend om over te spreken na Material Design. Wat zijn Microinteracties? Zij zijn ervaringen of momenten vervat in een product (of misschien een element van een website) die draaien rond een eenmalig gebruik case. Een voorbeeld hiervan is het email signup vakje, dat op de website opduikt. Het wiebelt een beetje heen en weer op het scherm en geeft een speelse persoonlijkheid aan een op zich statische afbeelding. Deze microinteractie bevordert een toename van de betrokkenheid van de gebruikers. Ik neem aan dat deze theorie in de komende jaren verder zal doordringen in web design.


8. Interactieve Verhaalkunst

Als ik het over verhaal, of verslag heb, bedoel ik dat jouw merk opgebouwd is uit een serie waarde concepten (elegantie, creativiteit, eenvoud, enz.) en alles, vanaf je layout, de keuze van het lettertype, je web copie and de microinteractieve bladzij elementen zijn vertellende werktuigen waarmee je verhalen vertelt, die deze concepten en waarden verpersoonlijken, door ze in actie te laten zien.

Een perfect voorbeeld hiervan is de www.janploch.de website.


9. Gepersonaliseerde UX

Het idee om cookies te gebruiken om meer relevante inhoud verstrekken aan herhalende bezoekers is niets nieuws. Echter, evenals bepaalde spam-praktijken (zoals popup) op chiquere wijze terug gekomen zijn, met een beter design en betere praktijken, kan de techniek van cookies om bepaalde inhoud te laten zien aan herhalende bezoekers gebruikt worden voor meer dan spam en schaamteloze upselling. Netflix gebruikt het om te onthouden wat je kortgeleden hebt bekeken. Dat doet Youtube ook. Ik neem aan dat het niet vreemd zou zijn als een grote redactionele site een stukje kantlijn “pas gelezen” zou  invoegen voor een snelle toegang tot artikelen die je bevielen en/of waar je op gereageerd had. Of eventueel al bekeken inhoud zou verbergen om nieuwe berichten/bladzijden te belichten. Ik denk dat wij in de komende maanden meer smaakvol gebruik van deze techniek zullen zien.

Netflix+Windows+8+Screenshot+GBIE+1.png

In Samenvatting

Het ziet er naar uit dat de dominerende trends van 2014 door zullen lopen gedurende 2015, sommige rijpend (misschien op dezelfde wijze als reponsive gerijpt is van een mogelijke oplossing voor een ontwerp probleem tot eerst een trend en toen een nieuwe standaard). In dit geval heb ik het speciaal over Material Design en Microinteracties. Ik heb in dit bericht Parallax niet inbegrepen, omdat ik het beschouw as een soort microinteractie die in het volgende jaar al dan niet kan vervagen, maar waarvan het concept ongetwijfeld zal blijven bestaan en zal rijpen.

Bovenal denk ik dat de toekomst van deze trends afhankelijk zal zijn van hoeveel wij ze in de komende maanden zullen toepassen. Waar zullen we de beperkingen vinden, die verfijning of misschien een geheel andere richting zullen eisen? Ik kijk met spanning hoe dit alles zich zal ontwikkelen. 

Maar als jij al een paar ideeën of gedachten hebt over waar de dingen in 2015 heen zullen gaan of over mijn ideeën betreffende de ontwerp trends, ben je welkom om deze hieronder te vermelden. 

  

Retortproject.nl

De nieuwe website van retort is nu online!!

Belangrijkste vernieuwing is dat retort zelf de website kan beheren en dat de pagina's ‘responsive’ zijn geworden, dus ze voor elk scherm optimaal inrichten.

Link → www.retortproject.nl

(Als de browser de oude website toont is omdat jouw browser laat de pagina vanuit haar eigen geheugen ("cache") zien en de pagina moet even worden ververst)

Wat is Squarespace?

Als je vroeger een website wilde maken moest je kennis hebben van HTML en CSS. Met de opkomst van content management systemen (zoals Joomla, Drupal en Wordpress) is het al een stuk makkelijker omdat deze CMS-en de HTML en CSS voor je genereren. Er zijn nu namelijk online diensten waar je met een paar klikken een eenvoudige website kan maken. In dit artikel bespreek ik zo een dienst, namelijk: Squarespace. Ik kijk naar de voor- en nadelen en geef ook aan in welke situaties je een website kan bouwen met Squarepace of wanneer je een website laat bouwen in een CMS als Wordpress.

title.jpg

SQUARESPACE vs WORDPRESS

In het afgelopen jaar heb ik een groot aantal websites ontworpen, zowel met het Squarespace als met het WordPress CMS systeem. Hoewel ik gespecialiseerd ben in het ontwerpen van websites met Squarespace, erken ik dat ieder project zijn eigen speciale behoeften heeft en dat in vele gevallen Squarespace niet de juiste keuze is.

Telkens wanneer ik een nieuw project  begin is dit de eerste vraag die bij mij opkomt.

Welk website systeem is beter voor mijn klant?

Na deze vraag vele malen te hebben beantwoord, heb ik besloten mijn ideeën omtrent beide systemen’s met jou te delen.

In onderstaand overzicht ga ik de voor- en nadelen van Squarespace en WordPress voor je uiteenzetten, zodat je zelf kunt besluiten welk systeem in je eigen unieke behoeften voorziet.

10 ASPECTEN

Om te beginnen zijn zowel Squarespace als WordPress uitstekende websitebouwers. Elk van beide heeft zijn eigen sterke en zwakke punten en voor een juiste besluitvorming is het essentiëel ze te begrijpen en hun invloed te overzien.

Ik heb beide CMS Systemen op de volgende punten vergeleken:

1. Eenvoud in het gebruik
2. Maatwerk
3. Ontwerp
4. E-Commerce
5. Prijsbepaling
6. Plugins
7. Stabiliteit
8. Schaal-aanpassing
9. Ondersteuning
10. SEO


1411993559244.jpeg

1. EENVOUD IN HET GEBRUIK

Squarespace. 

Dit is de eerste reden om Squarespace te gebruiken. Hoewel er vele nadelen bestaan in het Squarespace CMS systeem, die in deze overzicht besproken zullen worden, is deze factor van eenvoud in het gebruik de belangrijkste reden om Squarespace te kiezen.

De Squarespace interface is ongelofelijk gemakkelijk in het gebruik. Het systeem is fantastisch voor zowel geëxperimenteerde web-deskundigen als voor nieuwelingen in het onderhouden van een website.

Zelfs voor mensen met weinig computerkennis, is Squarespace kinderspel.

De feitelijke opzet en het ontwerp van de site neemt een beetje tijd, maar het onderhouden van een website, het veranderen van de inhoud of het toevoegen van nieuwe blog posts is makkelijker dan het gebruik van Microsoft Word.

Elk soort toevoeging van tekst, afbeeldingen, embeds of sociale media bestaat simpelweg uit op een knopje drukken en je optie kiezen

Met Squarespace kan men een sterke en prachtige website opbouwen, zonder ooit een enkele code te gebruiken.

WordPress.

WordPress heeft wat meer deskundigheid nodig dan Squarespace. Waarschijnlijk heeft men hulp nodig om een site op te bouwen, en van tijd tot tijd heeft men ook iemand nodig om het te onderhouden.

De visuele editor in WordPress is eenvoudig in het gebruik, maar kan voor beginners soms onhandig of ingewikkeld lijken. Verder vereist het vaak aangepaste CSS codes om de gewente resultaten te bereiken.

Bovendien kan iedere verandering van de opties m.b.t het aanzicht of het gevoel van je site moeilijkheden meebrengen, omdat ieder WordPress thema verschillend werkt. Hoewel dit frustrerend kan zijn voor iemand die geen web designer is, betekent dit wel dat je een grote vrijheid hebt om het ontwerp precies aan de specifieke behoeften aan te passen.

WordPress is niet onhandelbaar voor de gemiddelde gebruiker, maar het vraagt wat meer tijd om de fijne kneepjes van het interface te leren.


2. MAATWERK

Squarespace

Dit is het grootste nadeel van het Squarespace systeem. Met Squarespace word je beperkt tot de beschikbare thema’s, plugins en functionaliteiten. Soms loop je tegen een grote stenen muur op bij een poging om je Squarespace site aan te passen, en dat kan soms een enorm probleem vormen.

Als je geavanceerde funties nodig hebt, die bij Squarspace niet bestaan, dan kun je die functie gewoon niet krijgen. Als je buiten de bestaande Squarespace designs wilt werken, dan heb je pech.

Squarespace is niet “open source”, wat betekent dat zij het systeem beheersen, niet jij. Je kunt niet gewoon de codificering open maken en de dingen veranderen, zoals met WordPress wel het geval is.

WordPress

Met WordPress heb je een onbegrensde mogelijkheid om je site op maat en schaal te brengen. Het maakt niet uit of je site een eenvoudige blog is, of een informatieve site, of een massieve online publicatie. WordPress heeft de juiste pasvorm, ongeacht de grootte en de omvang van je site.

Je kunt de WordPress code volledig openen en daarin alles veranderen wat je nodig hebt om aan je behoeften te beantwoorden. Bovendien bestaat er een enorme support-gemeenschap van duizenden ontwikkelaars die specifiek in WordPress gespecialiseerd zijn en je kunnen helpen om precies de site op te bouwen die je wenst.

Met WordPress loop je bij maatwerk niet tegen muren op. Als je het kunt dromen (en er voor kunt betalen), kan je het maken.  

Samenvatting

WP is flexibeler, aangezien het de klanten in staat stelt te creëren en ieder gewenst element in te voegen om hun website functioneel uit te breiden.  Daarentegen word je door Squarespace beperkt tot de vooraf ingestelde set functies. Maar als je een nieuweling bent, hoeft dit je niet te hinderen.


3. DESIGN

Squarespace.

Het programma van Squarespace beperkt zich tot een aantal sjabloons. Bij het publiceren van deze gids, 25 sjabloons.

Hoewel in een beperkt aantal,  zijn de sjabloons die voor handen zijn uiterst scherp en professioneel uitziend, en beschikken over veel ruimte tot maatwerk.

Je hoeft maar naar sommige portfolio sites op Squarespace’s site te kijken om te zien dat het mogelijk is om met het systeem een ongelofelijk zuiver en modern ontwerp te creëren.

De beperkingen bij ontwerpen met Squarespace zijn afhankelijk van hoe het systeem is opgebouwd. Squarespace is een raamwerk voor het opbouwen van websites en het biedt beperkte mogelijkheid tot maatwerk.

Zelfs met een aanpassende CSS code kun je slechts een paar dingen veranderen. Dit betekent dat gedurende je ontwerp proces je een punt kunt bereiken, waar het niet verder mogelijk is dichter bij  het gezochte resultaat te komen. 

Dit is een fundamenteel verschil tussen WordPress en Squarespace. Met WordPress zijn er geen grenzen aan het maatwerk dat kan worden bereikt, terwijl je met Squarespace tijdens het ontwerp proces tegen stenen muren kunt lopen.

WordPress. 

Daarentegen heeft WordPress een vrijwel onbegrensde keuze in ontwerp-mogeijkheden.

Websites in WordPress kunnen op maat tegen diefstal gecodificeerd worden, maar je kunt ook kiezen tussen de tien-duizenden WordPress thema’s die zijn te vinden op websites alsthemeforest.net or WooThemes.com.

Met WordPress hoef je je geen zorgen te maken als een speciaal design of optie voor je ontwerp niet geboden wordt. Met een beetje maat-codificering kan alles aangepast of veranderd worden.

Het “open source” element van WordPress maakt het mogelijk precies de website die je zoekt op te bouwen. Alles is mogelijk, hoewel het soms nodig is een web designer in te huren om het gewenste reultaat te bereiken.  

Dit kan een belangrijke overweging zijn voor bedrijven die een serieuze website willen met de mogelijkheid om te blijven uitbouwen. Met Squarespace kan een bedrijf snel gefrustreerd worden door de beperkingen of gebrek aan geavanceerde functies in hun sites. Met WordPress kan het systeem meegroeien met het bedrijf.

Conclusie:

Squarespace vs WordPress. Squarespace ontwerpen zijn naadloos en hebben geen enkele installatie nodig - je hoeft alleen maar het sjabloon aan te tikken om het voor je website te gebruiken. Daarentegen biedt WP meer maatwerk en een grotere selectie sjabloons en thema’s.


4. ECOMMERCE

Squarespace

eCommerce is een van de grootste hiaten in het Squarespace CMS systeem. Gedurende het laatste jaar hebben ze vele nieuwe rubrieken voor eCommerce uitgebracht, maar het systeem heeft nog steeds belangrijke problemen in dat opzicht.

Ten eerste kun je uitsluitend Stripe gebruiken als je betaal methode. Je kunt je niet in verbinding stellen met Paypal of enig andere betaal-processor. Dit kan voor velen een belangrijk nadeel zijn.

Ten tweede word je buitengewoon beperkt in opties rond het “checkout” proces. Squarespace heeft een ingebouwd proces om je klanten te laten uitchecken. Als je dat wilt veranderen, heb je pech.

Sqarespace’s eCommerce systeem kan een goede oplossing zijn voor een blogger of voor een website die een klein aantal producten te koop aanbiedt, als een secondair doel van de website.

Voor sites die voornamelijk gericht zijn op eCommerce, zou ik sterk aanbevelen te zoeken bij WordPress, Shopify of een andere eCommerce mogelijkheid.

WordPress

Met WordPress heb je ongelimiteerde opties m.b.t. eCommerce mogelijkheden. Plugins als WooCommerce,  GetShopped & Cart66 verschaffen je een grote verscheidenheid opties voor je eCommerce ervaring.

Je wordt niet gelimiteerd tot één enkele betaal processor en je kunt de checkout wijze naar wens aanpassen. Met WordPress kun je de vorm van “shopping” volledig naar wens opbouwen.

Maar met deze flexibiliteit gaan hogere overhead-kosten gepaard. Terwijl je site groeit, bestaat er een grote kans dat je problemen tegenkomt waar je een site ontwikkelaar voor nodig hebt. Zelfs simpele problemen zoals het hebben van zoveel orders dat je database te langzaam wordt of betere hosting nodig heeft. Dit is de prijs die je moet betalen voor een volledig aanpasbaar systeem.

Voor kleine eCommerce zaken, kun je vaak beter beginnen met iets dat gehost wordt, zoals Shopify.com.


5. PRIJSBEPALING

Squarespace

Bij Squarespace krijg je een gratis proefabonnement van 14 dagen, daarna zijn de prijzen gebaseerd op drie niveaus:

Voor een basis-website van 20 pagina’s / blog berichten, of minder  ± € 8 per maand.

Voor een professionel website met onbeperkt aantal pagina’s ± € 16 per maand

Voor een eCommerce website ± € 19 per maand.

Je krijgt gratis een domein naam als je voor een jaar abonnement kiest.

 

WordPress

WordPress is volledig gratis. Je betaalt absoluut niets voor het backend, want het hele CMS is open source.

Je hoeft alleen maar een hosting account aan te schaffen van een provider ± € 4 per maand kost, en een domein naam ± € 3.50 t/m € 17.50 per jaar.

Als je voor een goed  functionerende wordpress thema kiest kost tussen € 45 t/m € 100 (eenmaalig).

En als je een site wilt die goed ondersteund wordt, zul je ook nog moeten betalen voor WordPress support en extra plugins.

Conclusie

Het is moeilijk om de kosten te vergelijken. Je kunt strict genomen een WordPress site voor minder geld opzetten en laten lopen, maar je hebt een bepaald niveau van technische ervaring nodig om zelf een WordPress site te onderhouden voor minder dan je voor een Squarespace project zou moeten betalen.


6. PLUGINS

Squarespace

Dit is nog een groot nadeel van Squarespace. Squarespace is geen open souce systeem. Dit betekent dat je beperkt wordt tot het gebruik van alleen maar de plugins en de tools die Squarespace je verschaft.

Daarom word je gedwongen tools te gebruiken als MailchimpStripe en ShipStation. Hoewel dit vervelend kan zijn, ervaar je een ongelofelijke eenvoud met de door Squarespace aanbevolen tools. Bovendien heb je de gemoedsrust te weten dat elke plugin, die Squarespace aanbiedt, perfect zal werken en geen problemen met je site zal geven, zoals met sommige WordPress plugins kan gebeuren.

Een van de belangrijkste eisen m.b.t. functies, die het publiek van Squarespace doet afzien, is het onvermogen om lidmaatschaps-sites, klanten log-ins of interne databases te creëren. Deze opties zijn gewoon niet aanwezig bij het Squarespace programma.

WordPress

Evenals met de WordPress thema’s, bestaat er een onbegrensd aanbod van WordPress plugins. Ten tijde van dit schrijven, staan er in de officiële WordPress plugin directory 31.000 plugins. En er bestaan er meer die gewoon niet in de gids opgenomen zijn.

Als je een functie voor je website kunt dromen, bestaat er een grote kans dat er een plugin bestaat om je droom te vervullen. Je wordt niet beperkt tot handvol plugins, je krijgt toegang tot tienduizenden plugins van ontwikkelaars over de hele wereld. Als je niet vindt waar je naar zoekt, kun je je eigen plugin maken, laten ontwikkelen of een bestaande laten aanpassen.

Het probleem met WordPress plugins is dat soms een plugin in conflict kan raken met een specifiek thema of met een andere plugin die op je site is geïnstalleerd. Om dit te regelen heb je eventueel hulp van een ontwikkelaar nodig.


7. STABILITEIT

Squarespace

Squarespace is niet slechts een web CMS, het is een bedrijf dat het systeem op permanente basis beheert. Daarom controleren ze voortdurend of hun servers goed werken en of hun thema’s up-to-date zijn met de nieuwste web-standaarden.

In de jaren dat ik sites met hun systeem gebouwd heb, heb ik nooit een storing, crash of responsief probleem met het systeem gehad. Dat is een belangrijk punt.

Natuurlijk is het van belang te bedenken dat je aan één provider vastzit. In het geval dat er iets met Squarespace zou gebeuren, is er weinig dat jij of je ontwikkelaar er aan zou kunnen doen. Op dat punt verlies je wat flexibiliteit. Maar Squarespace heeft meer dan $ 78 miljoen in hun onderneming geïnvesteerd en zij zijn sinds 2004 bezig. Met dat soort cijfers en al 10 jaar op de markt, ziet het er naar uit dat Squarspace wel hier zal blijven.

WordPress

Met WordPress gebruik je een systeem dat 70% van de CMS markt omvat. Het zelfde systeem wordt gebruikt door het merendeel van jouw kleine zakencollega’s, de meeste grote blogs (zoals Techcrunch) en een groep grote organisaties (zoals de New York Times). WordPress loopt voorlopig niet weg.

Bij een dergelijke markt hoort een enorme industrie van hulpdiensten en een gemeenschap die het systeem onophoudelijk aandrijft. Bovendien staat er een bedrijf achter dat meer dan $ 1 miljard. waard is en over een kapitaal van $300 miljoen beschikt.

Je hebt hier de stabiliteit van het systeem, maar ook de flexibiliteit om zelf je site te kunnen veranderen. Dit betekent dat je elke situatie aan kunt en niet hoeft te vertrouwen op één enige provider. Als WordPress bijvoorbeeld niet zo snel als jij zou willen een oplossing vindt voor een nieuwe browser, kun je je ontwikkelaar vragen om verandering aan te brengen, of als je niet gelukkig bent over de uptime, kun je van host veranderen.


8. Schaal-aanpassing

Squarespace

Voor veel bedrijven zijn websites geen statische bladzijden. Zij zijn steeds veranderende bedrijfs-activa die samen met het bedrijf doorgroeien. Dit betekent dat ook de mogelijkheid tot schaal-aanpassing van het systeem een belangrijk punt is.

Waar in het begin van je website de afwezigheid van sommige van deze functies niet belangrijk hoeft te zijn, kan dit met de tijd problemen veroorzaken. 

Gelukkig heeft Squarespace de functie inbegrepen om je website te exporteren naar verscheidene formaten, met WordPress inbegrepen. Hoewel de functie om te exporteren het veranderingsproces niet makkelijk maakt, is het handig om over deze mogelijkheid te beschikken als je ooit van Squarespace moet verhuizen omdat je website te groot wordt,

WordPress

In het gebruik van het WordPress systeem kun je je website altijd aanpassen. Je kunt nieuwe thema’s, plugins en functionaliteit installeren, naar gelang je website groeit. Met WordPress kom je veel minder problemen tegen m.b.t. de schaal(groei?)-aanpassing van je website.

Naar gelang je website groeit, heb je misschien extra ondersteuning nodig om het groeiend verkeer, de vraag naar meer inhoud of functies aan te kunnen, maar met de hulp van een talentvolle WordPress ontwikkelaar, moet je site voor jaren schaalbaar zijn. De schaalbaarheid van  WordPress is zo groot, dat zelfs de New York Times WordPress gebruikt voor hun website.


9. ONDERSTEUNING

Squarespace. 

Squarespace heeft een bekroond technisch steunteam. Als je een vraag of probleem hebt, kun je gewoon een ticket indienen bij hun help desk en je krijgt gegarandeerd binnen 24 uur antwoord.

Hoewel ze bereid zijn te helpen met problemen of virussen in je account, zullen ze je niet helpen met het maken van kleine bijstellingen of reparaties van je website. Ze zullen je wijzen op de juiste hulpbronnen, maar ze zullen deze veranderingen niet zelf voor je maken.

 

WordPress

WordPress is open source. Er  is dus geen officiële technische WordPress hulpdienst voor al je bijstellingen en problemen. Dus moet je je soms voor specifieke WordPress problemen tot WordPress wenden, of tot je hosting provider voor problemen die met je hosting te maken hebben, of tot je thema provider voor iets dat je thema aangaat.

Maar WordPress heeft ook een massieve general support gemeenschap. Er zijn duizenden video-tutorials, forums en andere hulpmiddelen die de basis principes uitleggen en gedetailleerde richtlijnen geven voor het creëren en onderhouden van WP gedreven websites.

Conclusie

Squarespace vs WordPress. Door de overmaat van informatie kan het tamelijk moeilijk zijn om een duidelijk antwoord te vinden op de meest eenvoudige vraag in verband met werk in WordPress. Daarentegen is de support van Squarespace meer georganiseerd ( vooral omdat zij minder gebruikers hebben).


10. SEO

Squarespace

De websites van Squarespace zijn geoptimaliseerd voor SEO als onderdeel van het thema en het systeem. Bladzijde titels en meta beschrijvingen kunnen worden aangepast om je SEO resultaten te bevorderen.

Voor de standaardblogger of -bedrijf  die SEO niet als een sleutelcomponent voor hun marketing strategie nodig hebben, is dit voldoende.

Zij die SEO au serieux nemen en als prioriteit stellen om bovenaan de lijst van Google te staan, kunnen gefrustreerd worden door de limitaties van de SEO functie van Squarespace. Je kunt gewoon niet veel doen buiten het basis kader dat Squarespace heeft opgezet om je SEO resultaten te verhogen.

WordPress

Met WordPress heb je een grote hoeveelheid plugins tot je beschikking die speciaal aan SEO gewijd zijn. Plugins als Yoast en Scribe Content helpen je niet alleen met het optimaliseren van je situatie, maar ze herinneren je ook op welke zoekwoorden je mikt  en zorgen ervoor dat je situatie speciaal voor deze zoekwoorden wordt geoptimaliseerd.

Deze geavanceerde SEO functionaliteit wil waarborgen dat je bladzijden dusdanig zijn opgezet, dat je doel-zoekwoorden goed gerangschikt worden.

Als je SEO au serieux neemt, en als dit  prioriteit heeft in je bedrijf, dan moet je met WordPress op stap.


WELK SYSTEEM MOETEN WE KIEZEN?

En uiteindelijk moet je een beslissing maken. Als samenvatting van dit artikel, heb ik een lijstje gemaakt van de voor- en nadelen van elk systeem. 

Ik heb dit in de vorm van een plaatje weergegeven voor het geval je het wilt saven of sharen op facebook of Twitter.

Conclusie

Dit zijn twee intelligente opties voor het bouwen van een website, en welke jou het beste past, is volledig afhankelijk van het soort gebruiker dat jij bent. Dit heeft niet direct te maken met je kundigheid en vaak hangt het gewoon af van de hoeveelheid tijd die je wilt besteden aan het opbouwen van een site. Squarespace bespaart je ongetwijfeld een heleboel rompslomp bij het opbouwen en onderhouden van een site, waardoor je je tijd aan andere werkzaamheden kunt besteden. Maar een kundige gebruiker die de complete controle wil hebben en er de tijd voor heeft, zou ongetwijfeld WordPress overwegen.


Andere Opties

Joomla

  • Tweede meest gebruikte CMS na WordPress.
  • Open source en volkomen gratis te downloaden.
  • Niet intuïtief en niet zo beste SEO. 

Drupal

  • Belangrijke CMS gebruikt voor vele corporatie- en regeringssites.
  • Moeilijk te leren en met weinig thema opties.

My Backyard

De kleine brochure voor In my backyard

IN MY BACKYARD verhaalt over het Vondelpark, de plekken waar bezoekers betekenis aan geven. Wanneer liggen er bloemen bij het beeld van Mama Baranka? Wie lieten sporen achter in de klimboom? Waarom lag Vondel in 1982 van zijn sokkel? En is het beeld van Picasso een vogel, vis of stier? Wat gebeurt er in het Rosarium? En in de Vondelbunker? Wat hangt in het Vindhek? Wat is nieuw, wat is verdwenen? Het park is als een organisme met een eigen bloedsomloop: de door Zocher organisch aangelegde paden vormen de verbindende aderen. Soms is een bypass nodig, wanneer de verbonden plekken heel druk worden bezocht, elders ontstaan olifantenpaadjes als nieuwe haarvaten. Tekenen van intensief leven.

Een project van Jet Nijkamp met medewerking van Anna Enquist, Rozalie Hirs en Co Woudsma
© Jet Nijkamp – Anna Enquist – Rozalie Hirs – Co Woudsma
Ontwerp brochure – Martijn Fernández Cóordoba