My Backyard

De kleine brochure voor In my backyard

IN MY BACKYARD verhaalt over het Vondelpark, de plekken waar bezoekers betekenis aan geven. Wanneer liggen er bloemen bij het beeld van Mama Baranka? Wie lieten sporen achter in de klimboom? Waarom lag Vondel in 1982 van zijn sokkel? En is het beeld van Picasso een vogel, vis of stier? Wat gebeurt er in het Rosarium? En in de Vondelbunker? Wat hangt in het Vindhek? Wat is nieuw, wat is verdwenen? Het park is als een organisme met een eigen bloedsomloop: de door Zocher organisch aangelegde paden vormen de verbindende aderen. Soms is een bypass nodig, wanneer de verbonden plekken heel druk worden bezocht, elders ontstaan olifantenpaadjes als nieuwe haarvaten. Tekenen van intensief leven.

Een project van Jet Nijkamp met medewerking van Anna Enquist, Rozalie Hirs en Co Woudsma
© Jet Nijkamp – Anna Enquist – Rozalie Hirs – Co Woudsma
Ontwerp brochure – Martijn Fernández Cóordoba