'Op de tast' - Nieuwe Drukwerk

Beeldend kunstenares Renske van Driel laat haar laatste werk zien in 'Op de tast', formaat 21x21cm

Beeldend kunstenares Renske van Driel laat haar laatste werk zien in 'Op de tast', formaat 21x21cm

Kiezelvormen van klei

De uitnodiging tot aanraken die klei in zich heeft wil Renske van Driel in haar werk tot expressie brengen. Haar beelden hebben een uitstraling die uitnodigend, zacht én krachtig is. Van de vaas- en schaalvormen met sensuele lijnen heeft haar werk zich ontwikkeld naar abstracte sculpturen. Nog steeds met dezelfde welvende lijnen en een zó aanraakbare uitstraling dat de beschouwer de
neiging heeft tot voelen of aaien. Gemaakt uit klei, gebakken, zacht en mat gekleurd. De fluwelige huid is deel van de zeggingskracht van de beelden, net als de balans en disbalans tussen de onderdelen van een beeld in relatie tot de ruimte.

De keramische vormen van Renske zijn ontleend aan de sporen die de elementen, en in toenemende mate de mens, in het landschap achterlaten. De vormen roepen vragen op: zijn het stenen, groeivormen, wezens? De beelden en installaties
verwijzen naar natuur en landschap, ze gaan een relatie aan met de omgeving waarin ze getoond worden. In binnenruimtes en van slootkant tot wadden.

Zie → Op de tast - Renske van Driel