Wat is Squarespace?

Squarespace is een Amerikaans bedrijf dat sinds zijn oprichting in 2004 zich ontwikkeld heeft tot een van de meest populaire online diensten om met een paar klikken een mooie website te kunnen maken. Ook in Nederland wordt Squarespace steeds populairder. Als je vroeger een website wilde maken moest je kennis hebben van HTML en CSS. Met de opkomst van content management systemen (zoals Joomla, Drupal en Wordpress) is het al een stuk makkelijker omdat deze CMS-en de HTML en CSS voor je genereren. Er zijn nu namelijk online diensten waar je met een paar klikken een eenvoudige website kan maken.


Squarespace vs Wordpress

In het afgelopen jaar heb ik in Nederland een groot aantal websites ontworpen, zowel met het Squarespace als met het WordPress CMS systeem. Hoewel ik gespecialiseerd ben in het ontwerpen van websites met Squarespace, erken ik dat ieder project zijn eigen speciale behoeften heeft en dat in vele gevallen Squarespace niet de juiste keuze is.

Telkens wanneer ik een nieuw project begin is dit de eerste vraag die bij mij opkomt.Welk website systeem is beter voor mijn klant? Na deze vraag vele malen te hebben beantwoord, heb ik besloten mijn ideeën omtrent beide systemen’s met jou te delen. 


Training en privé lessen 

Squarespace is ideaal voor wie in korte tijd een site wil ontwerpen. Dit online dienst omzeilt een groot aantal complicaties. Ik geef training en privé lessen voor het onderhoud met CMS ( zelfbeheer ) en ontwerp met CSS ( zo gewenst ) van een Website met Squarespace.


Squarespace Templates

Een Squarespace Template is een layout sjabloon dat ervoor zorgt dat je website er op iedere pagina hetzelfde uitziet. Bovendien bevat het de noodzakelijke functionaliteit voor een krachtige en professionele website. Squarespace biedt een verscheidenheid van sjablonen die je kunt afstemmen op een site die jouw stijl, merk en visie presenteert aan de online wereld. Deze gids biedt advies over het kiezen van de juiste sjabloon en noemt een aantal belangrijke factoren ter overweging.


Wil je meer weten over squarespace of heb je nog aanvullende vragen, neem gerust contact met mij op.